Zuppa inglese torta
2011.07.29. 10:19
![](portal/deathandlove/image/news/1311927590.jpg)
Hozzávalók:
4 tojássárgája
10dkg cukor
1 kezeletlen citrom reszelt héja
2 tasak vaníliás cukor
6dkg étkezési keményítő
5dl tej
2dl tejszín
3 világos piskótalap (késztermék)
6 evőkanál mandulalikőr
3 evőkanál rum
20dkg kandírozott gyümölcs (pl. narancs, citrom és meggy)
Elkészítése:
1. A tojássárgákat, a cukrot, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és az étkezési keményítőt simára keverjük 1dl tejjel. A maradék tejet felforraljuk. A tojásos masszát kevergetve hozzáadjuk, és hirtelen felforraljuk. A krémet fóliával lefedve hagyjuk kihűlni.
2. A piskótalapokat a forma méretére vágjuk, kiegészítjük négyszögletes alakúra. A likőrt és a rumot elkeverjük. A kandírozott gyümölcsöket feldaraboljuk. A formát kibéleljük folpackkal.
3. A tejszínt felverjük. A krémet szitán áttörjük, és beleforgatjuk a tejszínhabot. A krém negyedét a formába simítjuk, és megszórjuk a gyümölcs harmadával. Rátesszük a piskótát, és meglocsoljuk a likőr harmadával. Ugyanígy felváltva tovább rétegezzük a krémet, a gyümölcsöt, a piskótát és a likőrt. A harmadik piskótalappal fejezzük be, amit meglocsolunk a maradék likőrrel. Kb. 4 órára hűtőbe tesszük. A tortát kiborítjuk, a fóliát lehúzzuk róla. Bekenjük a maradék krémmel, és a megmaradt gyümölccsel díszítjük.
|