Wachaui kajszitorta
2011.07.29. 10:17
![](portal/deathandlove/image/news/1311927478.jpg)
Hozzávalók:
4 evőkanál sárgabaracklekvár
6 evőkanál sárgabaracklikőr
2 világos piskótalap
1 nagy konzerv sárgabarack (500g)
1,5 csomag zselatinpor
50dkg túró
3dl tejszínes joghurt
2evőkanál citromlé
8dkg cukor
2dl tejszín
2evőkanál pisztácia
Elkészítése:
1. A lekvárt 3 evőkanál likőrrel felforrósítjuk, és megkenjük vele a piskótalapokat. Az egyik lapot piskótagyűrűvel körbezárjuk.
2. A sárgabarackot lecsepegtetjük, a levét felfogjuk. A zselatint 1,5dl befőttlében elkeverjük.
3. A túrót, a joghurtot, a maradék likőrt, a citromlét és a cukrot elvegyítjük, és hozzáadjuk a feloldott zselatint.
4. A sárgabarack ¾-ét és a krémet a formába töltjük, és lefedjük a második piskótalappal. 3 órát hűtjük, végül tejszínnel, sárgabarackkal és pisztáciával díszítjük.
|