Mexikói csokoládétorta
2011.07.29. 10:11
![](portal/deathandlove/image/news/1311927101.jpg)
Hozzávalók:
40dkg félédes tortabevonó
3dl tejszín
2 érett mangó
20dkg csokoládés keksz
8dkg vaj
3 evőkanál tequila
Elkészítése:
1. 30dkg tortabevonót apróra törünk, és felolvasztjuk a forró tejszínben. Kb. 6 órán keresztül hűtjük.
2. A kekszet összemorzsoljuk. A vajat megolvasztjuk, és összegyúrjuk a morzsával. A masszát az alján sütőpapírral borított kapcsos formába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük.
3. A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst vékony szeletekben levágjuk a magról. A szeletek 2/3-ával beborítjuk a kekszes alapot. A csokoládés tejszínt habbá verjük, és hozzákeverjük a tequilát. A habot elsimítjuk a gyümölcsön. 2 órán át hűtjük.
4. A maradék bevonót megolvasztjuk, egy lapos porcelántányérra simítjuk, majd hűtőbe tesszük. Miután megszilárdult, egy spatulával forgácsokat kaparunk le belőle. A tortát mangószeletekkel és csokoládéforgáccsal díszítjük.
|